Good fortune, no blame – til minde om Emil Westman Hertz, 2016.

(Exhibition text – DA)

Emil Westman Hertz døde i juni 2016 efter lang tids sygdom, han blev kun 38 år. På denne udstilling til minde om Emil viser vi værker af kunstnerkollegaer, familie og venner, som på et bestemt tidspunkt i Emils liv har været i kunstnerisk dialog med ham.

 

Mange af kunstnerne har arbejdet sammen med Emil omkring fælles værker, og udstillingen viser flere af disse samarbejder, hvoraf nogle går tilbage til tiden som studerende på kunstakademiet mens andre er af nyere dato, som et fælles projekt fra et residency på Mallorca i 2014, som her realiseres for første gang. For andre af kunstnerne er dialogen af mere indirekte karakter, som et fællesskab omkring bestemte motiver, materialer eller referencer til alt fra etnografi til tegneserier – eller mere grundlæggende i en fælles holdning til hvorfor man laver kunst. Alle disse relationer kommer til udtryk enten i nye værker, lavet direkte til udstillingen, eller i lidt ældre værker, der på et tidligere tidspunkt er blevet til i udveksling med Emil.

 

Listen af kunstnere vidner om hvor forgrenet og generøs Emils tilgang var og hvor mange forskellige ting han var i udveksling med på forskellige planer. Værkerne forbinder sig til det omfattende symbolske rum af følelser og tanker, der er i Emils værk, og kanaliserer hans betydningsunivers videre i nye former.

 

Ved siden af værkerne i dialog med Emil viser vi på udstillingen også en samling af Emils sidste værker. Denne udstilling i udstillingen består af en nye gruppe bronzeskulpturer og vitrine skulpturer, samt en større gruppe tegninger og akvareller, hvor blomster, haver og kroppe og andre motiver vokser ind og ud af hinanden i skrøbelige og fantastiske former. Det er første gang at bronzeskulpturerne og papirarbejderne udstilles.